De grondhouding van een instructeur zit in de passie voor sport. Een opleiding start vanuit deze passie. Meestal start dat met het ontwikkelen van meer eigen vaardigheid. Zelf (beter) leren skiën, windsurfen, kitesurfen of klimmen is functioneel voor een beginnend lesgever. Dat werkt vervolgens door in het lesgeven. Wanneer je zelf veel beleefd aan een activiteit, dan ontstaat een grondhouding van een goede lesgever. Die houding laat zich omschrijven als; "dit is zo gaaf, dat moet jij ook meemaken!".

Veel van de beroepen waar wij voor opleiden vind je in het gebied van de leisuresports. Jouw werkplek is de vakantielocatie van een ander! Reeds tijdens de opleiding mag je jezelf op die plekken ontwikkelen. Het werkveld vraagt om gespecialiseerde instructeurs en vakmensen. 

Onze mbo opleiding combineert een brede opleidingsstructuur met de inhoud van specifieke instructeurslicenties. Daardoor is het de beste voorbereiding op een beroep in de sport.

Is het nodig dat je zeker weet of je in de sport wilt werken?
Zeker niet. We geloven namelijk dat de werkvelden waar wij voor opleiden juist ook een perfecte setting bieden om daarbinnen een algemene persoonlijke ontwikkeling door te maken. Oud studenten komen op allerlei plekken terecht. Ook zijn er behoorlijk wat studenten die doorstuderen aan het HBO. Juist de algemene persoonlijke ontwikkeling die ze bij ons doorgemaakt hebben, maakt dat studenten succesvol kunnen zijn in vele andere (werk)settings.

skileraar lawinekunde sportopleiding MBO

Binnen onze MBO opleiding wordt je sowieso breed opgeleid voor de verschillende werkgebieden. Daarnaast is er de mogelijkheid om diverse verschillende keuzes per werkgebied te maken voor een specialisme:

Binnen de watersport is dat: windsurf-, of kitesurfinstructeur, senior instructor watersport of een aanvulling met zeilen.

Binnen de sneeuwsport zijn dat diverse keuzes op het gebied van ski- of snowboardleraar (NSI, Anwärter of Landesleraar).

Binnen de outdoor betreft dat keuzes voor raftguide IRF II of IRF III, sportkliminstructeur, outdoorinstructeuralt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

MBO4Nederland
heeft het keurmerk
van de NRTO:
nrto_keurmerk_jpeg.jpg - 13.20 KB

nrto-logo website 2.jpg - 11.35 KB

Algemene
Voorwaarden

Gedragscode

Partners:

 

 


 

you tube 3.jpg - 2.74 KB

facebook 3.jpg - 2.54 KB